ZDRAVSTVENE USLUGE I POTPORA - Acıbadem Healthcare Services (HR)

ZDRAVSTVENE USLUGE I POTPORA

LABCELL

Acibadem laboratorij za matične stanice i banka krvi iz pupčane vrpce

ACIBADEM laboratorij za matične stanice i banka krvi iz pupčane vrpce laboratorij je za čuvanje i proizvodnju u kojoj ACIBADEM Healthcare Group provodi istraživanja o mogućim metodama terapije, vodeći računa o unaprjeđenju postojećih načina primjene. Laboratorij posjeduje cjelokupnu infrastrukturu koja omogućava čuvanje svih tkiva za koja je, prema znanstvenim podacima, dokazano da se mogu koristiti u terapijskim staničnim procesima koji su u skladu s GMP standardima (Dobra proizvođačka praksa).

Umbilikalna banka krvi najčešći je primjer aplikacija za čuvanje stanica i tkiva. Krv iz pupčane vrpce, kao jedan od najvrjednijih izvora matičnih stanica, skladišti se i čuva na zahtjev obitelji za neku buduću potrebu. ACIBADEM banka matičnih stanica i umbilikalne krvi, posluje na temelju odobrenja Ministarstva zdravstva i u skladu s pravnim odredbama, a na čuvanje joj je povjereno više od 5000 jedinica. Stoga se ta banka za čuvanje krvi iz pupčane vrpce može smatrati prvom i najvećom takve vrste u Turskoj.  Krv iz pupčane vrpce  uzorci perifernih matičnih stanica te koštana srž pacijenata koji su na liječenju u ACIBADEM Healthcare Group čuvaju se u zamrznutom stanju do trenutka upotrebe.

Labmed

Prvi akreditirani klinički laboratorij u Turskoj

ACIBADEM Healthcare Group uspostavila je važno partnerstvo u području usluga referentnih laboratorija s njemačkom Labmed grupom (Labmed Dortmund GmbH), aktivnom na njemačkom tlu već više od 30 godina. Rezultat ovog partnerstva dostupnost je akreditiranih laboratorijskih usluga, nekad dostupnih samo u inozemstvu, sada i u Turskoj, zahvaljujući ACIBADEM Labmed laboratorijima. ACIBADEM je svojom dokazanom kvalitetom usluga i internacionalnim certifikatima, certificirao kvalitetu svojih laboratorijskih usluga za Labmed klinički laboratorij; naziv akreditacije kliničkog laboratorija je “ISO 15189” i izdaje ga “Deutsche Akkreditierungsstelle Chemie Gmbh” (DACH) te je tako postao prvi globalno priznat i akreditiran klinički laboratorij u Turskoj. Zahvaljujući svojim kapacitetima, ACIBADEM Labmed obavlja sve vrste pretraga na najvišoj razini kvalitete i sigurnosti.

Patologija

Telepatološki sustav omogućava specijalistima koji rade u svim ACIBADEM-ovim bolnicama istodobnu evaluaciju patoloških rezultata tijekom audiovizualnog procesa.

Od početka rada 2006. pa do 2009. godine, za samo tri godine, ACIBADEM-ov središnji patološki laboratorij analizirao je 77.000 slučajeva i tako ostvario najbolji rezultat i u javnom i u privatnom sektoru. Kako bi se odgovorilo na sve veći broj zahtjeva, 2009. godine otvoren je drugi središnji laboratorij i to u bolnici ACIBADEM Maslak. Tijekom 2013. godine broj ukupno analiziranih slučajeva premašio je 130.000. Trenutačno, uz dva već spomenuta laboratorija, u svim ACIBADEM-ovim bolnicama postoje odjeli koji osiguravaju intraoperativne patološke konzultacije (frozen section), makroskopska ispitivanja, analize na mjestu uzimanja uzorka kao i prikupljanje uzoraka u bolnici te transport uzoraka.

TS EN ISO 15189:2014 Medicinski laboratoriji – Akreditacija medicinskih laboratorija – Zahtjevi za kvalitetu i stručnost

Centralizirani laboratoriji i svi terminali povezani su telepatološkim sustavom. Time se u najvećoj mjeri omogućava izravna komunikacija između odjela, liječnika  izravno i liječnika i tehničara, i čitav sustav je operativan prema istim standardima. “Telepatološki” sustav ovakvog kalibra primjenjuje se prvi put i zasad je jedini takve vrste u Turskoj.

Patološki laboratorij surađuje s kliničkim laboratorijem ACIBADEM Labmed. Ova usluga posebno omogućava primjenu “individualno prilagođenih” ili “targetiranih” metoda tretmana kod onkoloških pacijenata na najpraktičniji mogući način. Ove ustanove iznimno su usredotočene na pedantan i profesionalan pristup pacijentima, posebice kad su posrijedi inozemni pacijenti s najtežim dijagnozama kod kojih su problematični i precizna dijagnostika i liječenje.

LABGEN

Centar, zahvaljujući sjajnoj opremljenosti, osigurava visoku kvalitetu usluga dijagnosticiranja i prevencije genetskih bolesti kod ljudi. Ove usluge obuhvaćaju konzultacije iz područja genetike za liječnike, konzultacije za pacijente, prenatalnu genetsku dijagnostiku, postnatalnu genetsku dijagnostiku, preimplantacijsku genetsku dijagnostiku, kao i genetsku selekciju embriona i citogenetske i molekularno-genetske dijagnostičke testove.

Genetički odjel osigurava dijagnostiku i usluge prijenosne i zaštitne genetske dijagnostike za više od 200 poremećaja.

LABVITAL

ACIBADEM Healthcare Group 2009. godine osnovao je ACIBADEM Labvital, laboratorij za kontrolu hrane radi osiguravanja kontrole kvalitete hrane i usluga na razini koja je uspostavljena standardima ACIBADEM-a.

Misija je osigurati preciznu i kvalitetnu uslugu; inaugurirati nove dijagnostičke postupke; ostati u tijeku sa znanstvenim razvojem i inovacijama te osigurati pouzdanost i uslugu za primjer svim lokalnim i inozemnim organizacijama, uz kvalitetu i integritet koji je potvrđen međunarodnim certifikatima.

Kako Labvital radi?

Sve već izvršene usluge kao i one koje trebaju biti izvršene u budućnosti, usmjerene su prema unaprjeđenju te razvoju proizvoda i usluga uz konstantnu razinu kvalitete.

Labvital radi s obučenim i kvalificiranim osobljem u svim fazama izloženosti i kontaktu s hranom. Uz obučeno i kvalificirano osoblje te vrhunsku opremu u svojim fizičkim, kemijskim, mikrobiološkim i laboratorijima za aditive i reziduale, toksikološke i instrumentalne laboratorije, Labvital izrađuje sve potrebne pretrage za sve vrste prehrambenih proizvoda a u skladu sa suvremenim metodama. U svim područjima gdje se hrana proizvodi, prerađuje, razmjenjuje ili nudi na prodaju i konzumaciju, Labvital obavlja sve vrste higijenskih i sanitarnih provjera i kontrola specijaliziranih i usmjerenih za svako od tih područja pojedinačno, uz osiguranje obuke zaposlenih koji u tim područjima i rade.

Osiguravajući sve navedene usluge, Labvital jamči privatnost svim pravnim i fizičkim subjektima kojima Labvital pruža uslugu u svojim laboratorijima i to radi očuvanja objektivnosti laboranata Labvitala; cilj je i sačuvati povjerljivost svih informacija bez dijeljenja s trećim osobama.

ACIBADEM MOBIL

Program mobilnih zdravstvenih usluga osnovan je 2008. godine, pod nazivom ACIBADEM Mobile Healthcare kako bi se osigurale zdravstvene usluge najviše razine u hitnim i drugim situacijama u vremenu prije i nakon hospitalizacije. Od 2010. godine, ACIBADEM Mobile Healthcare Services brine se o pojedincima pojedincima i organizacijama s više od 500 zaposlenih, od kojih je više od 100 liječnika, koji koriste najmoderniju opremu i tehnologije mobilne medicine.

Acıbadem Mobile Healthcare Services inc. od 6. ožujka 2018. posjeduje i ISO 9001:2015, certifikat koji definira uvjete u sustavu upravljanja kvalitetom. Acıbadem Mobile Healthcare Services inc. od 7. ožujka 2018. posjeduje i certifikat OHSAS 18001:2014 za Sustav upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu.

Sve skupne ili pojedinačne usluge koje liječnici osiguravaju, uključujući zdravstveno savjetovanje, kućne pozive liječniku/fizioterapeutu, davanje injekcija tijekom kućnih posjeta, dežurnu ljekarnu i nabavu lijekova, kućni posjeti , praćenje težine i rezultata krvnih pretraga osiguravaju liječnici specijalisti u relevantnim područjima, usluge kontrolnih pregleda kod kuće ili na poslu.

Svim uslugama koje pruža ACIBADEM Mobile možete pristupiti lako i kvalitetno.

Medicinsko savjetovanje

Hitne medicinske usluge

Ambulantna vozila i zrakoplovna ambulantna jedinica s opremom za intenzivnu njegu

Usluge kućne njege

Dugotrajna profesionalna njega i intervencije liječnika sestrinskih nauka uz kontrole u pacijentovu domu / na radnom mjestu

Postavka stalne ambulante

Jedinice zdravstvene zaštite na radnom mjestu i zaštita zdravlja radnika

Mobilni medicinski skrining

Obvezni medicinski skrining CRM / Zdravstvena zaštita na kotačima (kamion i autobus)

Organizacije zdravstvene zaštite

Osiguravanje terenskog medicinskog tima / Prijevoz privatnim vozilom između bolnica / Multidisciplinarno zdravstveno upravljanje

Telemedicina

Kontrolni pregledi na daljinu / Upravljanje wellnes programima za kronične bolesti

Programi – Affinity (Group)

APLUS

APlus je utemeljen na načelu “Bolnica je zapravo hotel u kojem se pružaju zdravstvene usluge”. Pod jednim krovom objedinjuje ketering, higijenu, isporuke i slične potrebe zdravstvenih organizacija.

Usluga koja pravi kvalitativnu razliku u keteringu

APlus su poznati kao pioniri praktične primjene načela “skuhaj&ohladi” u industriji masovne proizvodnje obroka. Kulinarska metoda “skuhaj&ohladi” jamči sigurnost koja je na mnogo višoj razini od današnjih konvencija koje vrijede za masovnu proizvodnju obroka, a koja se temelji na ekstremno brzom hlađenju proizvoda (za 90 – 120 minuta) do temperature od 0 – 4 °C i skladištenja na ovim temperaturama europskom gastronomskom tehnikom, nakon čega se jelo samo jedanput zagrijava i poslužuje konzumentu.

U usporedbi s konvencionalnom proizvodnom praksom, metoda “skuhaj&ohladi” donosi prednost kad je posrijedi smanjenje troškova potrošnje energije i opreme, ekonomičnost u primjeni, olakšanu kontrolu kvalitete i visok stupanj sigurnosti proizvoda.

Održavanje i higijena

APlus posjeduje jednu od najvećih praonica u Turskoj i osigurava higijensko pranje, standardno pranje i usluge kemijskog čišćenja dnevnog kapaciteta od 15.000 kg rublja. U samom postrojenju, jedinom za higijensko pranje rublja u Turskoj, za samo sat vremena izglača se do 600 kg rublja koje se zatim slože i pakira, zahvaljujući specijalnom glačalu “Flatwork” koje glača i slaže rublje.

APlus usluge održavanja primjenjuju programe higijenskog čišćenja prema najvišim svjetskim standardima i okvirima međunarodnih certifikacijskih institucija za očuvanje fizičkog apekta prostora koji održavaju, kao i stvaranja higijenski čiste sredine unutar zgrade.

Uz to što u svom radu koristi sustav “Healthguard” koji se primjenjuje u zdravstvenim sustavima zemalja EU-a, APlus osigurava sveobuhvatno održavanje i dezinfekciju. Sustav je razvijen za bolnice i zdravstvene organizacije i minimizira rizike unakrsne kontaminacije.

APlus standardi

ISO 9001 (Sustavi upravljanja kvalitetom) za standardizaciju i održavanje proizvoda i radnih procesa

ISO 22000 (Sustavi upravljanja kvalitetom zdravstvene sigurnosti hrane) za osiguravanje sigurnosti hrane u svim procesima, počevši od proizvodnje do krajnjeg konzumenta hrane i pića

OHSAS 18001 (Sustavi upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu) za osiguravanje sigurnosti u radnom okružju i maksimalnom smanjivanju otežavajćih okolnosti za radnika zbog prirode posla

RAL – GZ 992 (Održavanje kvalitete profesionalnih tkanina i specifikacije testiranja) za kontrolu nužnih koraka u osiguravanju higijene tekstila i mogućih srodnih rizika

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search