» NADZORNI ODBOR

NADZORNI ODBOR

MEHMET ALİ AYDINLAR

Predsjednik odbora
Bolnicu Acıbadem 1991. godine osniva g. Aydınlar, koji započinje karijeru kao certificirani javni računovođa 1981. godine; to je bio prvi korak u izgradnji ovog zdravstvenog sustava.

Nagradu „Za izvrsnost u upravljanju“ dobija na svjetskom takmičenju za mlade poduzetnike 1998. godine. Dodijeljena mu je titula „Počasni doktorat“ Instituta društvenih znanosti, Sveučilišta Dumlupınar.

Prepoznat je kao „Poduzetnik godine“ u istraživanju „Poslovna osoba godine“ koje provodi časopis “Economist” i izabran za „Poslovnog menadžera godine“ od strane magazina Dünya i Poslovne škole, Sveučilišta u Istanbulu 2006. godine. Časopis Referans bira Acıbadem Healthcare Group za „Najbržu ribu u Turskoj“ iste godine.

G. Aydınlar dobio je nagradu „Osoba koja najviše pridonosi zdravstvu“ koju daju volonteri zdravstvene zaštite u 2007, 2009. i 2010. godini. Humane (Hospital) Journal 2008. smatra g. Aydinlara vrijednim „Počasne nagrade za upravljanje u zdravstvu”. Aydınlar, koji je 2010. godine također nagrađen a vanrednu uslugu TGNA, također ima i nagradu „Sportska osoba godine“ koju je osvojio 2011. godine zbog svojeg doprinosa u sportu.

HATİCE SEHER AYDINLAR

Potpredsjednica odbora
Diplomirala je na Kemijskom fakultetu Sveučilišta Galatasaray. Ušla je u zdravstveni sektor zaposlivši se u Acibademu 1993. godine. Gospođa Aydınlar još uvijek je potpredsjednica odbora u Acıbadem Healthcare Group.

BHAGAT CHİNTAMANİ ANİRUDDHA

Član odbora
Bhagat Chintamani Aniruddha zvani Chinta Bhagat trenutačno je menadžer na Odjelu za investicije Khazanah National Berhad zvani Khazanah. Chinta, na mjestu upravitelja ureda Mumbai, upravlja sektorom zdravstva punih 14 godina, uključujući i 6 godina partnerskog rada, prije karijere u Khazanahu.

Chinta se specijalizirao za odnose s klijentima i velikim investitorima te posluje s investicionim fondovima raznih zemalja, privatnim tvrtkama i obiteljskim poduzećima, ali je također poznata osoba u zdravstvenom sektoru zbog svoje profesionalne karijere u raznim bolnicama diljem Azije. Chinta Bhagat je formirao službu za upravljanje institucijama McKinseyja i dugo je upravljao ovim procesom.

Nakon iskustva na različitim pozicijama u inženjerskim i građevinskim tvrtkama u Indiji prije ulaska u McKinsey, Chinta je kasnije promaknut na mjesto izvršnog direktora u ovoj tvrtki. Chinta Bhagat je i kvalificirani arhitekt. Štoviše, ima i magistarsku diplomu iz poslovnog programa INSEAD poslovne škole.

TAKESHI SAITO

Član odbora
Takeshi Saito je diplomirao političke znanosti na Sveučilištu Keito u Japanu. Završio je postdiplomski program u Kellogs Management na Sveučilištu Northwestern.

Takeshi Saito je proveo veliki dio svoje karijere, započete u Mitsui & Co. 1995. godine, u sektoru zdravstva. Imenovan je upraviteljem Farmaceutskog odjela nakon što je dvije godine proveo na Odjelu za financije. Nakon 2004. i sticanja MBA zvanja, bio je direktor institucionalnog planiranja u Mitsui U.S.A. i upravlja odjelima kemije, prirodnih resursa, potrošačkih usluga i informacijskih tehnologija.

Tijekom rada u Mitsui-u, osniva odjele za zdravstvo i investiranje vodeće tvrtke za upravljanje zdravstvenim uslugama. Takeshi Saito promaknut je u upravitelja odjela za strateško planiranje i razvoj poslovanja u znanosti o životu (naziv je promijenjen u odjel za zdravstvene usluge 2008.) u Mitsui-u 2007. Gospodin Saito, koji je upravljao investicijama u jednom od najvećih farmaceutskih lanaca u Japanu, tijekom njegovog poslovanja, napravio je i desetogodišnji strateški plan ovog odjela.

Izabran je na mjesto upravitelja 2009. godine, g. Saito je upravljao investicijama IHH-a i bio je privremeno raspoređen na Odjel za strateško planiranje zdravstvene zaštite Parkway Group kao zamjenik upravitelja. Nakon prijelaznog posla u Parkway Group Healthcare, g. Saito vratio se u Mitsui na mjesto generalnog direktora u odjelu pružatelja zdravstvenih usluga, a bio je i član odbora u IHH-u i njegovim podružnicama.

SHIRISH MORESHWAR APTE

Član odbora
Shirish Moreshwar Apte ima veliko iskustvo u području bankarstva i financija. Karijeru započinje kao bankar u Citibanku, Indija 1981. Godine i radi na mnogim poslovima u Londonu (1993-1997), Poljskoj (1997-2003), ponovo u Londonu (2003-2009), Hong Kongu (2009-2011) te Singapuru ( 2011-2013) kao zaposlenik Citibank / Citigroup. Tijekom karijere duge 32 godine u Citibank / Citigroup, g. Apte radi na tržištima koja uključuju srednju i istočnu Europu, Bliski Istok, Afriku (CEEMEA) i azijski Pacifik.

Upravlja odjelima institucionalnog bankarstva i investicijskog bankarstva Citigroup u Indiji, radi na mjestu izvršnog direktora Citibank u Poljskoj i postaje prvi regionalni direktor CEEMA-e i azijskog Pacifika. Budući da je član uprave i operativnih odbora Citigroup od 2008. do 2012., gospodin Apte je također vodio odbor za poslovnu praksu u ovoj grupaciji. Bio je šef Odjela za azijsko pacifičko bankarstvo, kada se povukao iz Citigroup 2014. godine. Trenutačno g. Apte preuzima dužnosti u nadzornim odborima različitih tvrtki, uključujući Citibank Japan, Australsku zajednicu Commonwealth Bank, Singapurski bankarski i financijski institut i Bank Handlowy Poland.

MUSTAFA ERÖĞÜT

Član odbora
Mustafa Eröğüt, diplomira poslovno upravljanje i pohađa postdiplomski (MBA) program poslovnog upravljanja, upravljanje u sportu na Ithaca Collegeu, SAD, aktivno radi kao stariji sportski menadžer te sudjeluje u društveno odgovornim projektima u sportskim i omladinskim organizacijama u posljednjih 8 godina. Započinje karijeru kao administrativni koordinator u Akademiji za razvoj mladeži općine Metropolitan u Istanbulu (IBB), gospodin Eröğüt bio je administrativni direktor u profesionalnom fudbalskom timu IBB-a, pomoćnik nadglednika u BAKER-u TILLY GÜRELY i direktor Odjela za razvoj fudbala i zamjenik direktora Odjela za fudbal u Turskom nogometnom savezu. Gospodin Eröğüt trenutačno je izvršni direktor nogometnog kluba Istanbul Başakşehir i zamjenik je generalnog sekretara Saveza sportskih klubova Turske. Član je UEFA-inog odbora za mlade i amaterski nogomet.

LOW SOON TECK

Član odbora
Low Soon Teck radi kao odvjetnik u jednoj tvrtki u Singapuru od 1991. do 1993. i u tom se razdoblju fokusira na korporacijske i bankarske zakone. Zatim počinje raditi za Kuok / Kerry Group u Hong Kongu na različitim upravljačkim pozicijama, uključujući kinesku operativnu upravu SCMP Group koja je objavila South China Morning Post. Bio je odgovoran za razvoj poslovanja, tiskanje novina te promet trgovačkog lanca. Low Soon Teck vratio se u Singapur 2005. godine i počeo raditi kao financijski revizor u Kuok Oils & Grains Pte Ltd. Ova kompanija pridružena je Wilmar International Co. Ltd. 2006. godine. Radi u Wilmaru na mjestu direktora trezora do 2009. Kasnije postaje glavni financijski direktor, PACC Services Holdings-a, podružnoj tvrtki za plovidbu Kuok / Kerry Group. Počeo je raditi u RCMA grupaciji, tvrtki za upravljanje robnim lancem dobavljača – kao glavni financijski direktor i tamo ostaje do 2015. S više od 20 godina iskustva u vodećim ulogama u financijama, pravu te menadžmentu, Low Soon Teck postaje glavni financijski direktor IHH Healthcare Berhad Group-a 10.01.2016. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Singapuru te magistrirao na Sveučilištu Chicago.

ROSSANA ANNIZAH BINTI AHMAD RASHID

Članica odbora
Rossana Annizah Binti Ahmad Rashid imenovana je članoma uprave IHH Healthcare Berhad 2012. godine i članica je odbora Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding A.Ş. (Inc.) i partnerom IHH-a. Ona je i nezavisna članica odbora u Parkway Trust Management Ltd. („PTM“),  indirektne podružnice IHH-a. PTM upravlja Parkway Life investicijskim fondom za nekretnine na listi Singapur Exchange Securities Trading Limited. 

Gospođa Rossana imenovana predsjedavajućom članicom u Jardine Matheson Group u Maleziji 2016. godine i zamjenica je predsjednika Odbora za transport na mjestu neizvršne članice odbora Jardine Matheson Companies Group. Pored toga, članica je Odbora za rizike i Odbora za rizike investicijskog fonda zaposlenika u Maleziji. Također je imenovana neizvršnom članicom odbora u Celcom Axiata Berhad u svibnju 2017. godine.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search