UROLOGIJA

UROLOGIJA

Na odjelima urologije, bolnica ACIBADEM, osigurani su najkvalitetniji urološki pregledi, dijagnostika i usluge liječenja za sve starosne skupine pacijenata. Za pacijente je zadužen veoma dinamičan i brižan tim profesionalaca. Liječnici odjela za urologiju svojom posvećenošću, kliničkim iskustvom i znanjem, utemeljenim na znanstvenim studijima i istraživanjima, garantiraju najkvalitetniju moguću uslugu.

Osim rutinskih TUR operacija prostate i mjehura, invazivnih i neinvazivnih operacija kamena (ureteroskopije, perkutane nefrolitotomije i litotripsije (ESWL), odjel predstavlja vodeću kliniku za urologiju koji također osigurava intenzivne medicinske usluge uroloških operacija tumora, pedijatrijske urološke operacije, rješavanje urodinamskih i seksualnih disfunkcija kod muškaraca.

Suvremene medicinske i kirurške terapije koriste se u liječenju urinarnih poremećaja izazvanih uvećanjem prostate (BPH) (TUR, Greenlight laser PVP, Greenlight laser HPS, Fidbek termoterapija). Dodatno, sprovode se i sveobuhvatni studiji u području zdravlja prostate poput skeniranja tumora prostate i terapija za infekciju prostate. Na odjelima urologije u bolnicama ACIBADEM, koriste se najsuvremenije kirurške i medicinske metode u liječenju uroloških oboljenja. Na odjelu se često koristi radikalna prostatektomija (za tumor prostate) i radikalna cistektomija (za tumor mjehura). Osim toga, druge urološko-onkološke operacije poput raka bubrega i testisa, izvodi ekipa urologa kirurga uz potporu ekipe anesteziologa i odjela intenzivne njege. U pojedinim slučajevima uroloških tumora, opcije liječenja predstavljaju se pacijentima u suradnji s odjelima onkologije i radioterapije.

Unutar ACIBADEM Healthcare Group, u liječenju kamena u urinarnom traktu, rabe se sve tehnološke opcije poput onih za endoskopske operacije (zatvoreni sustav). Osim kirurškog pristupa, ambulantni tretman bez anesteziranja za rješavanje problema kamena, moguć je zahvaljujući litotripsiji (ESWL). Kad se govori o iskustvu u primjeni endouroloških iskustava u liječenju kamena (ureteroskopija, perkutana nefrolitotomija – PCNL), odjel urologije smatra se jednim od najboljih u tom području.

Urodinamika osigurava detaljnu dijagnostičku provjeru problema vezanih s inkontinencijom i urinarnim problemima koji se javljaju i kod muškaraca i kod žena, bez obzira na dob. Suvremene urodinamske i uroradiološke metode koriste se u dijagnosticiranju i nadgledanja problema inkontinencije kod odraslih i djece, uključujući i noćno uriniranje djece ili poremećaje inkontinencije kod žena i pacijenata s mijelodisplazijom (spina bifida).

Liječenje problema erekcije i ejakulacije i neplodnosti kod muškaraca, planira se i izvodi u suradnji s drugim medicinskim specijalnostima, kroz preglede, dijagnosticiranje i provjere  terapija.

Urolog pedijatar bavi se dijagnosticiranjem urođenih ili stečenih bolesti urinarnog i genitalnog sustava koje se mogu javiti tokom trudnoće, nakon poroda i u kasnijoj fazi. Primjeri za pomenute bolesti uključuju ciste pupčane vrpce, nespuštene testise, obrezivanje, akutna stanja testisa i mjehura (akutni skrotum i distorzija testisa). Hipospadija (urođeno stanje u kojem se otvor na penisu nalazi bočno, umjesto na vrhu) posebno je interesantna oblast na odjeljenju urologije. Osim primarne korekcije hipospadije, izvode se, veoma uspješno, kirurške intervencije u slučajevima u kojima su pacijenti prethodno operirani i kod kojih se liječenje nije uspješno završilo.

×
Search