Centri za liječenje bolesti kralježnice - Acıbadem
Centri Za Liječenje Bolesti Kralježnice

Centri Za Liječenje Bolesti Kralježnice

Acibademov Centar za liječenje bolesti kralježnice uz tradicionalni pristup liječenju bolesti kralježnice osigurava i holistički pristup liječenju.

Što je Centar za liječenje bolesti kralježnice?

Centri za liječenje bolesti kralježnice zdravstvene su ustanove koje osiguravaju objedinjene dijagnostičke i zdravstvene usluge uz liječenje na jednom mjestu. Acibademov Centar za liječenje bolesti kralježnice u Turskoj uključuje svjetski priznate stručnjake u područjima ortopedije, kirurgije kralježnice, neurokirurgije, neurologije, radiologije, torakalne kirurgije, kardiovaskularne kirurgije, anesteziologije, fizioterapije te stručnjake za algologiju, koji skupa rade na svim rutinskim i kompleksnim poremećajima i bolestima kralježnice. Iznimno znanje i iskustvo od pomoći su kada treba razumjeti stanje kralježnice i pacijentove pritužbe. Iznimno iskustvo olakšava precizno postavljanje dijagnoze uz odgovarajuće opcije liječenja. Najsuvremenije tehnologije osiguravaju i najbolje ishode liječenja.

Bolesti kralježnice koje liječimo

Acibademov Centar za liječenje bolesti kralježnice nudi svoju vrhunsku stručnost u liječenju cjelokupnog spektra stanja kralježnice, od uobičajenih poremećaja kralježnice do najsloženijih slučajeva i to:

 • Deformiteti kralježnice kod djece i odraslih: skolioza (bočna zakrivljenost kralježnice), hiperkifoza (kada se gornji dio leđa abnormalno zakrivljuje prema naprijed), hiperlordoza (donji dio leđa značajno zakrivljen prema unutra).
 • Degenerativni poremećaji kralježnice: Ova velika skupina poremećaja vodeći je uzrok bolova u leđima. Među njima su hernija diska uzrokovana ozljedom ili trošenjem uslijed starenja; spinalna stenoza (sužetak spinalnog kanala); išijas (komprimirani ili nadraženi išijatični živac); degenerativna bolest diska (stanjivanje vertebralnih diskova); spondilolisteza (iskliznuće kralješka s mjesta); radikulopatija (uklještenje korijena živaca), itd.
 • Tumori kralježnice: mogu biti benigni ili zloćudni; primarni (potječu iz kralježnice ili leđne moždine) ili metastatski (kada se rak s drugog mjesta proširi na kralježnicu).
 • Ozljede i prijelomi kralježnice: mogu biti uzrokovani nezgodama, sportskim traumama ili drugim uvjetima uslijed kojih kralješci mogu oslabiti.
 • Infekcije kralježnice: Obično ih uzrokuju bakterije ili gljivice.

Napredno dijagnosticiranje poremećaja kralježnice

Acibademov Centar za objedinjeno liječenje bolesti kralježnice uporabom najsuvremenijih dijagnostičkih alata osigurava najprikladnija rješenja u liječenju.

Naši specijalisti mogu koristiti EOS sustav snimanja sa smanjenom izloženošću zračenju, Siemens Somatom CT uređaj s ultraniskom dozom zračenja te DIERS formetric 4D uređaj za skeniranje površine bez zračenja koji se koristi u praćenju pacijenata sa skoliozom uz pomoć kojeg se eliminira potreba za čestim radiografijama. Za dijagnosticiranje bolesti kralježnice koriste se MRI uređaji Siemens Magnetom 1.5T Avanto Fit i Siemens Magnetom 3T Skyra.

Poremećaji držanja detektiraju se uz pomoć sustava DIERS 4D Motion Lab za analizu poremećaja držanja i hoda te DIERS Myoline za procjenu mišićne snage, kojima se također smanjuje uporaba uređaja za snimanje koji emitiraju zračenje.

Nekirurško liječenje poremećaja kralježnice

Nekirurške opcije liječenja poremećaja kralježnice mogu uključivati vježbe za povećanje mišićne snage te fleksibilnosti, proteze i lijekove. U Acibademovom Centru za liječenje poremećaja kralježnice možemo ponuditi:

 • Korektivne proteze za liječenje poremećaja kralježnice. Navedene dinamičke proteze omogućuju 3D korekciju a dizajniraju ih, proizvode i primjenjuju ortotičari, pod nadzorom liječnika specijalista koji su prošli specijaliziranu obuku.
 • Fizikalna terapija i rehabilitacija. Naša jedinica za fizikalnu terapiju specijalizirana je za fizioterapiju skolioze, liječenje boli i individualne programe obuke za naše pacijente. Specifične vježbe za skoliozu, Reformer Combo pilates, TRX, BOSU i Wing Yogu prakticiraju certificirani fizioterapeuti posebno obučeni u svojim područjima.
 • Provjera držanja. Zakrivljenosti kralježnice, držanje i hod procjenjuju se uz pomoć uređaja DIERS 4D koji radi površinsku topografiju i analizu držanja bez izlaganja zračenju. DIERS Myoline mjeri snagu 28 različitih mišića za držanje uz potpune informacije o stanju mišića. Držanje se ispravlja naročito prilagođenim vježbama.
 • Kontrola boli. Svi pacijenti s boli u leđima predmetom su različitih terapija usmjerenim za ublažavanje boli. Injekcije, elektroterapija, tople i hladne aplikacije uz odgovarajuće metode fizikalne medicine odabiru se za svakog pacijenta posebice.

Sve navedene jedinice unutar centra omogućuju holistički proces liječenja i osiguravaju maksimalno uspješne rezultate.

Minimalno invazivna kirurgija kralježnice

U slučajevima kada je operacija kralježnice neizbježna i kad god je to moguće, preferirani izbor su minimalno invazivne tehnike. Manji rezovi uzrokuju manje krvarenja i manje ozljede mišića i tkiva. Postoperativne komplikacije minimalne su a razdoblje oporavka je kraće. Minimalno invazivne operacije kralježnice mogu se primijeniti za operacije diskus hernije, dekompresije živaca, spinalnu fuziju i općenito, u većini slučajeva kada je operacija kralježnice neizbježna.

Ovakve operacije zahtijevaju specijaliziranu opremu. Acibademovi kirurzi u Centrima za liječenje bolesti kralježnice za operativne potrebe koriste posebne mikroskope Zeiss Tivato 700. Uređaji Karl Storz & Ethicon s video-torakoskopijom koriste se za minimalno invazivne operacije kralježnice. Sigurno i pouzdano postavljanje vijaka i drugih pomagala osiguravaju Medtronic O-arm uređaj za snimanje te navigacijski sustav Stealth Station.

Za komplicirane deformacije kralježnice i potrebe planiranja daljnjeg liječenja koriste se tehnologije 3D printanja za izradu modela kralježnice u stvarnoj veličini.

Kirurgija uznapredovale skolioze

Operacija spinalne fuzije zlatni je standard u liječenju uznapredovalih slučajeva skolioze. Kako bi se ispravila krivulja kralježnice, dva ili više kralježaka spajaju se u čvrstu kost. Novi, napredni VBT postupak u ovom području je vezivanje tijela kralješka. To je minimalno invazivna tehnika koja se provodi osobito u djece i adolescenata. Za razliku od tradicionalne spinalne fuzije, VBT ispravlja krivulju bez utjecaja na fleksibilnost kralježnice ili rast pacijenta. Specijalisti Acibademovog Centra za liječenje bolesti kralježnice uspješno primjenjuju ovu metodu od 2014. To nas čini jednim od najiskusnijih svjetskih centara u VBT kirurgiji.

Zašto odabrati Acibademov Centar za liječenje bolesti kralježnice?

 • Vodeći svjetski zdravstveni stručnjaci. Istraživanjem i usvajanjem pionirskih metoda te suradnjom s međunarodnim klinikama i udrugama za liječenje bolesti kralježnice, naši specijalisti pridonose globalnoj bazi znanja o bolestima i poremećajima kralježnice.
 • Znanje i iskustvo kojem se vjeruje. U našem Centru obavi se više od 4000 ambulantnih pregleda na godinu uz više od 300 operacija kralježnice.
 • Multidisciplinarni pristup. Stručnjaci iz svih srodnih medicinskih područja udružuju svoje napore kako bi osmislili sveobuhvatni plan liječenja za svakog pacijenta.
 • Najnovije tehnologije i oprema. Sigurnost pacijenata naš je prioritet, stoga kontinuirano ulažemo u najnovije alate i uređaje.
 • Napredne metode i tehnike. Neprestani rad naših specijalista u području istraživanja uz inovacije osigurava nove mogućnosti liječenja svim našim pacijentima.
 • Vrhunska usluga svim našim pacijentima. Riješite li otputovati na liječenje u Tursku, naš Međunarodni centar za pacijente osigurat će adekvatnu potporu svim pacijentima.

Vezane vijesti i clanci

REVOLUCIJA U LIJEČENJU SKOLIOZE
REVOLUCIJA U LIJEČENJU SKOLIOZE

Rezutati razvoja istraživanja, i donedavno tek maštarija, trenutačno se ostvaruju u području liječenja skolioze, stanja koje zahvaća bar troje na 100 djece, oboljenja opasnog po život ukoliko se ne liječi. Pacijenti s naprednim stupnjem skolioze, kojima je izliječenje bilo nemoguće uslijed jako rizične kirurške intervencije, od sada se mogu uspješno operirati. Svake godine u lipnju, […] Saznajte više
DA LI VAŠE DIJETE IMA SKOLIOZU?
DA LI VAŠE DIJETE IMA SKOLIOZU?

Kada se kralježnica, koja bi trebala biti ravna, nakrivi na jednu stranu (desnu ili lijevu), to stanje naziva se “skolioza”. Ona može biti urođena ili se može pojaviti tijekom djetinjstva ili adolescencije. Postoji više vrsta skolioze. Najčešća, koja se naziva i “idiopatska skolioza” ili, drugim riječima, “skolioza nepoznatog uzroka” jer razlozi za njeno pojavljivanje nisu […] Saznajte više
“DRŽITE POD KONTROLOM SKOLIOZU KOD DJECE”
“DRŽITE POD KONTROLOM SKOLIOZU KOD DJECE”

Emina Sandal kaže da joj je skolioza otkrivena kada je imala 24 godine Popularna pjevačica, Emina Sandal sudjelovala je u petom po redu događaju “Lipanj, mjesec podizanja svijesti o skoliozi” koji je organiziran ove godine. 10 lipnja 2017. – Emina Sandal sudjelovala je na  svečanom otvaranju izložbe “Cvjetovi skolioze” na kojoj  je predstavljeno 15 djela […] Saznajte više

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search