Gastroenterologija - Acıbadem
Gastroenterologija

Gastroenterologija

Na gastroenterološkim klinikama radi se dijagnosticiranje i liječenje bolesti probavnog sustava. Dodatno, unutar klinike funkcionira i specijalni odjel za zapaljenske bolesti crijeva.

U klinikama se mogu dobiti sljedeće usluge:

  • Dijagnostika, medicinske intervencije i liječenje bolesti organa probavnog sustava (jednjak, želudac, tanko i debelo crijevo, analna regija, žučnog mjehura, žučni kanali, gušterača i peritoneum)
  • Liječenje refluksa kiseline
  • Liječenje anorektalnih bolesti

Osim gastroduodenoskopije i kolonoskopije, opremljeni najsuvremenijim tehnologijama, odjeli za endoskopiju omogućavaju rutinsko izvođenje i naprednijih procesa poput ERCP-a.

Liječenje Crohnove bolesti i kolitis

Crohnova bolest može se razviti u jednoj ili više regija jednjaka, želuca, tankog i debelog crijeva, svih komponenti probavnog sustava i uzrokovati zadebljanja i pojavu čireva. S druge strane, ulcerozni kolitis razvija se u debelom crijevu. Ulcerozni kolitis je zapaljenska bolest crijeva koja zahvaća samo unutarnji sloj debelog crijeva (mukoza).  Bolest je inflamatorna i propraćena je pojavom krvavih rana (čireva) na sluznici. Ovo je kronična bolest koja zahtijeva neprestano praćenje. Klinika unutar bolnice, posebno osnovana za pomenutu skupinu bolesti, osigurava liječenje svih bolesti čija se učestalost u posljednjih nekoliko godina znatno povećala. Na klinici, kirurzi specijalisti dijagnosticiraju i liječe bolesti  sukladno najsuvremenijim gastroenterološkim tehnologijama.

Vezane vijesti i clanci

Suvremeni tretmani za liječenje metastaze jetre
Suvremeni tretmani za liječenje metastaze jetre

Jedan od najiskusnijih europskih liječnika koji mogu dijagnosticirati i liječiti metastaze na jetri je prof. dr. Güralp Ceyhan, poznati kirurg iz ACIBADEM-a. Profesor dr. Güralp Ceyhan dijeli neke pojedinosti o tumorima na jetri te suvremenim tretmanima za liječenje, dostupnim u ACIBADEM zdravstvenim centrima. Koji su najčešći tipovi tumora jetre koje dijagnosticirate danas? Prof. Dr. Güralp […] Saznajte više

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search