Endometriosis - Acıbadem Healthcare Services (HR)
Endometriosis

Endometriosis

Ovdje smo da pobijedimo endometriozu

Endometrioza je jedna od najčešćih ginekoloških bolesti žena diljem svijeta. Broj žena koje imaju endometriozu raste iz godine na godinu. Smatra se da 200 milijuna žena boluje od endometrioze. Endometrioza nije smrtonosna bolest, no može uzrokovati umor, jake bolove tijekom menstrualnog ciklusa i spolnog odnosa, bolove tijekom mokrenja te neplodnost. Zahvaljujući svojoj priznatoj stručnosti u tom području, Acıbademov Centar izvrsnosti za liječenje endometrioze u svojoj ponudi osigurava najsveobuhvatniju terapiju i liječenje endometrioze. Bez obzira koliko slučaj bio kompliciran, Acıbademov iskusni tim stručnjaka uz napredne dijagnostičke i kirurške tehnologije osigurava sve što je potrebno. Pacijentice koje boluju od endometrioze u potrazi za rješenjem putuju po cijelom svijetu, ali se na kraju liječe u Acıbademu.

Što je endometrioza?

Endometrioza ili “čokoladna cista” bolni je poremećaj kod kojeg tkivo slično stijenkama maternice ili “endometrija” oblaže unutrašnjost materišta. Endometrioza utječe na jajnike, jajovode i potrbušnicu male zdjelice. Može se zadebljati i krvariti, te uzrokovati dodatne simptome, smanjujući kvalitetu života pacijentice. Jedna od 10 žena s menstrualnim ciklusom boluje od endometrioze.

Simptomi endometrioze

Simptomi endometrioze mogu biti različiti:

  • Kronični umor
  • Jaka bol tijekom menstrualnog ciklusa i spolnog odnosa
  • Bol tijekom mokrenja
  • Poremećaji pri pražnjenju crijeva
  • Neplodnost
  • Jako krvarenje
  • Proljev
  • Zatvor
  • Mučnina tijekom menstruacije

Endometrioza utječe na gubitak kvalitete života i zdravlja žena, jer teški ili kronični simptomi utječu na njihove svakodnevne aktivnosti, seksualne odnose i općenito na život. Međutim, ti se simptomi možda uopće neće pojaviti, što može spriječiti postavljanje dijagnoze. Zbog toga je za dijagnosticiranje endometrioze potreban ultrazvuk ili neki drugi dijagnostički alat.

Diagnosticiranje endometrioze

Simptomi endometrioze slični su drugim ginekološkim problemima. Točna dijagnoza endometrioze zahtijeva specijalizirano znanje i iskustvo te fizičke pretrage i snimanje. Kada se endometrioza ne može dijagnosticirati, te se posljedično loše ili nikako ne liječi, to može uzrokovati druge poremećaje zdjelice, na koncu i neplodnost. Rana dijagnoza koju će postaviti iskusni ginekolog i opstetričar specijaliziran za operaciju endometrioze i endometrijske ciste štedi vrijeme i energiju pacijenticama, te povećava njihovo povjerenje u liječenje.

Kirurško liječenje endometrioze

Kirurško liječenje endometrioze uzima se u razmatranje kada su simptomi ozbiljni i/ili se liječenje, odnosno terapija pokaže neadekvatnom. Kirurgija je poželjna metoda liječenja kada postoji anatomsko oštećenje zdjeličnih organa ili opstrukcija crijevnog i urinarnog trakta. Općenito, poželjnija je konzervativna metoda u kojoj se očuvaju maternica i tkivo jajnika (kirurški se uklanja samo tkivo endometrija). Operacija se izvodi laparoskopskom i robotskom kirurgijom.

Najvažniji aspekti u operaciji endometrioze koji utječu na uspješan ishod jesu veliko znanje i iskustvo kirurga. Izvođenje ove operacije od strane neiskusnog liječnika može se zaključiti u visokoj stopi komplikacija tijekom operacije (krvarenje, ozljeda krvožilnog sustava, ozljeda mokraćnog trakta, crijeva i fistula) te recidiva bolesti u ranom postoperativnom razdoblju. To također može biti posljedica nedovršene operacije. Uspješna operacija reflektira se spontanom trudnoćom, životom bez boli te niskom stopom recidiva.

Zašto trebate odabrati Acıbademov Centar za liječenje endometrioze?

Acıbademov pionirski centar za liječenje endometrioze dostupan je ne samo u Turskoj, već i u cijelom svijetu. Acıbademov Centar za liječenje endometrioze naziva se “Multidisciplinarnim centrom izvrsnosti za liječenje endometrioze” i potvrđen je SRC akreditacijom. Acıbadem je prvi u Turskoj, drugi u Europi te šesti multidisciplinarni centar izvrsnosti za liječenje endometrioze u svijetu. Ova neprofitna organizacija za sigurnost pacijenata ima svoje sjedište u SAD-u i odobrava akreditacije za kirurške ustanove i zdravstvene stručnjake. Od svake bolnice SRC očekuje 100 uspješnih operacija endometrioze godišnje. Štoviše, postoje različiti ključni zahtjevi za prijavu za ovu akreditaciju. Acıbadem ima čast biti druga bolnica sa SRC akreditacijom u ovom dijelu Europe. Osim toga, upravitelj centra Taner Usta, profesor ginekologije i opstetricije, prihvaćen je kao vodeći kirurg od strane SRC-a. Taner Usta, upravitelj Centra izvrsnosti za liječenje endometrioze bolnice Acıbadem Altunizade, stručnjak je za endometriozu, bol u zdjelici i robotsku kirurgiju, a svoje iznimno iskustvo stekao je na obukama u Francuskoj, Njemačkoj i Turskoj. Taner Usta u Acibademu koristi novi medicinski koncept za liječenje kronične boli u zdjelici pod nazivom “specijalna neuropelveologija”.

Acibademov Centar za liječenje endometrioze omogućuje svim pacijenticama najbolji dostupni tretman. Veliko iskustvo i iznimno rafinirane vještine naših liječnika čine veliku razliku i ishoduju uspješne rezultate u liječenju endometrioze

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search