Prsna (Torakalna) Kirurgija

Prsna (Torakalna) Kirurgija

Prsna (torakalna) kirurgija ACIBADEM Healthcare Group koristi najsuvremenije dijagnostičke tehnike i metode liječenja u osiguravanju kompletne njege odraslim i pedijatrijskim pacijentima iz cijelog svijeta.

Odjel torakalne kirurgije pokriva velik opseg kirurških usluga dijagnosticiranja i liječenja kompleksnih problema prsa, uključujući pluća i jednjak. Torakalni kirurzi u ACIBADEM-u rabe multidisciplinarni prilaz i surađuju s drugim specijalistima, onkolozima i radiolozima.

Neki od najčešćih zahvata u našim bolnicama:

 1. PLUĆA: Operacije resekcije, rekonstrukcije, korekcije i biopsije pluća. 
 2. PRSNI KOŠ: Operacije na prsnom košu, uključuju resekciju i rekonstrukciju za neoplazmu, torakalne i korekcije ljevkastih i ispupčenih prsa i druge deformitete prsnog koša, kao i upravljanje traumatski nestabilnim zidom prsa.
 3. DISAJNI PUTOVI: Operacije uključuju resekciju, rekonstrukciju i korekcije dušnika i bronhija za neoplazmu, ograničenja i traume. Operacije neophodne za kontrolu disajnih putova, uključujući traheostomiju, intubaciju dušnika i endoluminalni zahvat.
 4. DIJAFRAGMA: Operacije uključuju resekciju, rekonstrukciju i korekcije dijafragme.
 5. MEDIJASTINUM: Operacije medijastinuma koje uključuju biopsiju i resekciju neoplazme, drenažnu infekciju, medijastinalne limfadenektomije, medijastinotome i medijastinoskopiju.
 6. SRČANA OVOJNICA: Operacije perikarda uključujući resekciju, rekonstrukciju i drenažu.
 7. ENDOSKOPIJA: Endoskopski zahvati uključuju fleksibilnu i krutu instrumentaciju za traheobronhijalno stablo i jednjak.
 8. LIMFNI ČVOROVI: Operacije biopsije grlića maternice, medijastinalnih i pazušnih limfnih čvorova.
 9. HIPERHIDROZA: Operacije na torakalnim simpatičkim živcima.
 10. PRSNI OTVOR: Operacije ispravljanja nepravilnosti torakalnog otvora.
 11. PLUĆNA MARAMICA: Operacije za kontrolu pleuralnog mezotelioma, problema pleuralnog prostora, uključujući pleuralno zapušavanje, torakostomiju, zatvaranje pleuralnog izljeva, kontrolu pneumotoraksa, pleurektomija, dekortikacija i drenaža i resekcija empijema.
 12. EMFIZEM: Operacije funkcionalnih korekcija i komplikacija emfizema.
 13. TRAUMA: Operacije traumatskih povreda prsa ili organa u prsima i njihovih posljedica.

Kirurški prilaz Odjeljenja za torakalnu kirurgiju u ACIBADEM-u

Minimalno invazivna kirurgija (VATS) za rano otkrivanje tumora pluća

Ukoliko se rano otkrije, rak pluća je izlječiv. Najpogodnija terapija i liječenje raka pluća mogu se dobiti nakon detaljnog ispitivanja pacijenta za koje je zadužen konzilij iskusnih liječnika – medicinski onkologa, onkolog radiolog, pulmologa, specijalist torakalne kirurgije, radiolog, patolog i specijalist nuklearne medicine. Kada se potvrdie da će se operacijom problem riješiti u potpunosti, zahvatu prilaze kirurzi s velikim iskustvom u liječenju raka pluća. Na prsnom odjelu bolnica ACIBADEM Healthcare Group, tijekom intervencija kirurzi koriste VATS sustav (Video-assisted thoracic surgery).

VATS prilaz u torakalnoj kirurgiji

VATS je minimalno invazivni kirurški prilaz u liječenju rane faze tumora pluća u kojem se koriste mikro instrumenti i prave tri mala reza na 2 ili 3 cm dužine. Mikro video kamera ubacuje se kroz jedan od rezova kako bi kirurg mogao vidjeti prsni koš. Vađenje plućnih čvorića izvodi se s pomoću tzv. torbe, bez otvaranja grudnog koša.

Prednosti minimalno invazivnog VATS zahvata:

 • Kraći ostanak u bolnici
 • Post-operativna bol je manja
 • Manje ožiljaka
 • Kraće vrijeme oporavka

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search