» TOMO TERAPIJA HDA
TOMO TERAPIJA HDA

TOMO TERAPIJA HDA

Integrirani pristup radioterapiji

ŠTO JE TOMO TERAPIJA?

TomoTherapy® (Tomo terapija) je radiokirurški linearno akceleratorni, potpuno kontrolirani uređaj poput CT-a. Uređaj predstavlja kombinaciju IMRT radioterapije i iznimno precizne tehnologije skeniranja (CT) kompjutorskom tomografijom.

KARATERISTIKE UREĐAJA

Tomo terapija metoda je liječenja koja je evoluirala iz uspješnih tehnologija i obuhvaća ciljanje stanica raka tehnikom kroz “snop olovke”. Rabi se u izvedbi specijalne, “prilagođene” radioterapije za svakog pacijenta pojedinačno. Uređaj za Tomo terapiju dizajniran je s terapeutskim linearnim akceleratorom i može osigurati 3D snimke izuzetno visoke kvalitete te spiralnu i 3D radioterapiju.

Tomo terapija osigurava integrirani pristup radioterapiji, kombinira snimanje i preciznu terapiju usmjerenu na liječenje širokog spektra tumora.

Tomo terapija koristi se u liječenju tumora lociranih u rizičnim područjima i omogućava primjenu radioterapije bez štete na zdravom okolnom tkivu i stanicama. Sve onkološke terapije koje zahtijevaju radioterapiju mogu se izvesti zahvaljujući metodi TomoTherapy® HDA. Zahvaljujući visokoj preciznosti, Tomo terapija omogućava zračenje i terapije na na većrm dijelu tijela.

INDIKACIJE

Tomo terapija kao sustav osobito je pogodna za liječenje tumora kod djece, bilateralne karcinome dojke, tumore glave i vrata, laringealne tumore i tumore nosne šupljine, zračenje mezotelioma (u slojevima pluća i trbuha), tumore mozga i leđne moždine (kraniospinalna zračenja), složene postupke zračenja i zaštite ugroženih organa (poput očiju, leđne moždine i hipokampusa), istodobno zračenje više tumora, koštane srži i zračenje cijelog tijela IG-IMRT tehnikom, zračenje višestrukih metastaza.

PREDNOSTI

Tehnologija Tomo terapije omogućava precizne snopove zračenja koji se usmjeravaju na komplicirane tumore uz istodobno izbjegavanje zračenja osjetljivih struktura. Uporabom integriranog CT skeniranja, kojim se prije svake terapije potvrđuju oblik i pozicija tumora, Tomo terapija može reducirati izloženost zračenju zdravih tkiva i organa. Neželjeni efekti najčešće su neznatni jer zračenje u minimalnim dozama dospijeva do zdravih tkiva i organa. Velik broj pacijenata koji je dostigao svoju maksimalnu dozu zračenja može se podvrgnuti radioterapiji uz Tomo terapiju.

Prije svake terapije tehnologija skeniranja osigurava 3D snimke zone koja se liječi te se snopovi zračenja mogu uskladiti s veličinom, oblikom i pozicijom tumora na dan terapije.  Uz pristup i terapiju poznatu kao “slice”, tumori se tretiraju sloj po sloj.

Tomo terapija kao metoda liječenja omogućava primjenu brze, precizne 3D snimkom vođene terapije cijelog tijela, od glave do pete.

Druga važna prednost Tomo terapije brzina je rada uređaja. Tehnologija omogućava izvođenje i najkompleksnijih terapija u kratkom vremenu, omogućava i modulacije velikog broja kutova u kontinuitetu. TomoTherapy® uređaj omogućava izvođenje optimizirane terapije na ciljanom mjestu. Prednost koju optimizacija osigurava oslikava se u zaštiti zdravih tkiva i organa u blizini tumora, što pridonosi nižem stupnju rizika od nastanka sekundarnog tumora, i naravno, bolju kvalitetu života pacijenta.

TERAPIJSKI PROCES

Uređaj za Tomo terapiju otvoren je, širok i kružnog oblika. Pacijent udobno leži na stolu i dobiva terapiju zračenjem. Uporaba platforme temeljene na CT skenerima, osigurava konformno i homogeno zračenje u opsegu od 360 stupnjeva oko pacijenta.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search