Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju buduće generacije u liječenju raka – MRIdian vizuelno vođenu radioterapiju odnosno radiokirurgiju - Acıbadem Healthcare Services (HR)
Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju buduće generacije u liječenju raka – MRIdian vizuelno vođenu radioterapiju odnosno radiokirurgiju

Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju buduće generacije u liječenju raka – MRIdian vizuelno vođenu radioterapiju odnosno radiokirurgiju

Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju buduće generacije u liječenju raka – MRIdian vizuelno vođenu radioterapiju odnosno radiokirurgiju

MR Linac je najnovija tehnologija koja prva u svijetu kombinira  magnetnu rezonancu i Linac, a  turska bolnica Acıbadem Maslak u Istanbulu počela je liječit onkološke bolesnike upravo pomoću uređaja MRIdian. Pomoću ove tehnologije radio-onkolog može liječiti bolesnike kao kirururg, jer ovaj uređaj omogućuje  najprecizniju sliku tumora čak i u mekim tkivima. Bolnica Acıbadem Maslak je deveti MR Linac centar na svijetu.

MRIdian MRI vođena radioterapija predstavlja posljednji pomak u području radiološke onkologije. Anatomski detalji koje daje samo MR snimanje mekih tkiva omogućavaju prilagođavanje plana liječenja na stolu i mjenjanje doza zračenja na osnovu anatomskih promjena koje se javljaju između dva tretmana. Zahvaljujući prijenosu video-snimki, ova tehnologija omogućava onkolozima i da vizualiziraju i automatski kontroliraju snop zračenja na temelju položaja tumora i okolnih organa prikazanog u realnom vremenu.

„Izuzetno smo zadovoljni što smo pokrenuli prvi program MRI vođene radioterapije i radiokirurgije u Turskoj, za koji verujemo da pacijentima oboljelim od raka pruža niz prednosti u usporedbi s tradicionalnom radioterapijom ili radiokirugijom. Što je najvažnije, MRIdian omogućava klinička poboljšanja u vizualizaciji i preciznom trenutnom prilagođavanju planova, kao i da koristimo veće i potencijalno učinkovitije doze zračenja“, rekao je prof. dr. Enis Ozyar, voditelj katedre za radioterapiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta  Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar.

Acibadem sa svojih 11 Centara za onkologiju, koji uključuju radioterapiju i radiokirugiju, te sistemsko liječenje i klasičnu kirurgiju, jedan je od vodećih zdravstvenih ustanova zbog naprednih dijagnostičkih i terapijskih usluga koje pruža onkološkim bolesnicima.

Više informacija možete pronaći putem linka:

https://www.acibademinternational.com/technology/mridian-viewray/

O Acıbadem Healthcare Group-i:

Acıbadem je započela svoj put u zdravstvu kao mala kvartovska bolnica u Istanbulu.  Danas, Acıbadem je superbrend koji je zaslužno zauzeo svoje mjesto među svjetskim liderima zdravstva, sa svojom 21 bolnicom, 16 ambulanti i pratećih uslužnih tvrtki. Brzi rast Acibadema doveo je do potpisivanja  partnerstva sa IHH Healthcare grupom  2012. godine što omogućuje pozicioniranje Acibadema na drugo mjesto po veličini svetskog zdravstvenog lanca. Svake godine mnogi pacijenti iz različitih dijelova svijeta dolaze u Acibadem na liječenje. Sve bolnice u grupaciji ispunjavaju svjetske standarde, a ističu se i  centrima izvrsnosti.

Među centrima izvrsnosti ističe se čak jedanaest centara za rak (kirurgija, radioterapija, kemoterapija), 16 centara za srce (kardiologija i kardiokirugija za djecu i odrasle), 13 centara za izvantjelesnu oplodnju, 10 centara za presađivanje organa (jetra, bubrezi, koštana srž), devet centara za kralježnicu, jedan centar za sportsku medicinu akreditiran od strane FIFA-e  i šest centara za robotsku kirurgiju. Svi centri imaju nacionalne i međunarodne akreditacije kao kvalificirani centri zahvaljujući naprednoj tehnološkoj opremi i stručnjacima koji imaju ozbiljno iskustvo u svojim područjima.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search