» NOVA ISTRAŽIVANJA U BORBI PROTIVU VIRUSA COVID-19!
NOVA ISTRAŽIVANJA U BORBI PROTIVU VIRUSA COVID-19!

NOVA ISTRAŽIVANJA U BORBI PROTIVU VIRUSA COVID-19!

Objavljeni su rezultati Science World studija u kojima se intenzivno radi na mjerama zaštite te metodama liječenja u borbi protivu novoga coronavirusa. Turski naučnici također su započeli s radom na studiji u borbi protivu ovoga novoga virusa koji je ozbiljno pogodio i našu zemlju. Acıbadem Health Group bez oklijevanja je započela s radom na novoj studiji koja se bavi virusom Covid-19 i odmah podijelila sve rezultate, uz udio sa Sveučilišta Acıbadem, Ministarstvu zdravstva te naučnim institutima TUBİTAK i TUSEB.

Čitav svijet trenutačno se bori protivu coronavirusa. Trenutačno se radi na razvoju efikasnog cjepiva i metoda liječenja u namjeri da se eliminira novi coronavirus, koji svojim brzim širenjem i rizicima po živote inficiranih predstavlja najvažniju temu kod svih onih koji diljem svijeta rade na zaštiti od posljedica virusa. Stoga se Science World u borbi protivu virusa fokusirao na razvoj novih metoda zaštite i liječenja. Nova istraživanja na kojima se žurno radi kako bi se spasile tisuće života usmjerena su na izradu cjepiva te efikasnih metoda liječenja. Acıbadem Health Group u suradnji sa Sveučilištem Acıbadem, bori se protivu coronavirusa koji je također pogodio i našu zemlju. Rezultati rada svih novih studija, koje se bave virusom Covid-19 dostavljeni su Ministarstvu zdravstva te naučnim institutima TUBİTAK i TUSEB.

Ističe se je da su suradnja te potpora koje obezbjeđuju sve zdravstvene i naučne institucije u našoj zemlji iznimno važno za daljnji rad na studiji uz opasku da je dostupnost cjelovite biotehnološke infrastrukture, kvalificiranog osoblja te vrlo stručnog medicinskog osoblja iznimno važno za ovu studiju.

Studija obuhvaća šest različitih aspekata

Istraživački projekti započeti unutar Acıbadem Health Group, obuhvaćaju rad na razvoju cjepiva kao primarne metode zaštite te daljnji razvoj metoda liječenja. U okviru istraživanja, radi se na razvoju cjepiva koje može pomoći u stvaranju imuniteta na virus kod zdravih lica prije no što se zaraze.

Istraživanja metoda liječenja fokusirana su na virusni gama globulin, interleukin-6 protein blokator, virusne T-limfocite, imunostanice otporne na virus te tretmane mezenhimskim matičnim stanicama kod teškog oštećenja pluća. Krajnji cilj studije je završetak istraživanja u najkraćem roku s terapijom za liječenje Covida-19.  

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search