Jedna od 100 beba se rodi sa srčanom bolešću - Acıbadem Healthcare Services (HR)
Jedna od 100 beba se rodi sa srčanom bolešću

Jedna od 100 beba se rodi sa srčanom bolešću

Jedna od 100 beba se rodi sa srčanom bolešću

Srčane bolesti, koje postaju sve učestalije sa svakim novim danom, mogu utjecati na bebe dok su još u maternici. Specijalisti Acıbadem centara za liječenje pedijatrijskih bolesti srca nude usluge dijagnosticiranja i liječenja uz uporabu napredne tehnologije i multidisciplinarnog pristupa. Tim koji se sastoji od ovih specijalista ima iskustvo odukupno više od 10.000 pedijatrijskih operacija na srcu. Svake godine se u centrima obavi više od  600 pedijatrijskih kirurških intervencija na srcu. Centri rade sa stopom uspjeha od 95% u kirurškim operacijama na novorođenčadi i djeci, uključujući teške slučajeve.
Profesor Ender Ödemiş, pedijatrijski kardiolog u Acıbadem sveučilišnoj bolnici Atakent i profesor Ersin Erek, specijalista za pedijatrijsku kardiovaskularnu kirurgiju u Acıbadem sveučilišnoj bolnici  Atakent su podijelili metode koje spašavaju život tijekom putovanja bebe od maternice do prvih faza ranog djetinjstva, zajedno sa važnim upozorenjima i preporukama.

Profesor Ender Ödemiş, pedijatrijski kardiolog u Acıbadem sveučilišnoj bolnici Atakent kaže: “Identificiranje i praćenje strukturnih srčanih bolesti prije rođenja predstavljaju značajan faktor u određivanju stope uspješnosti liječenja. Sva stanja koja predstavljaju rizik za majku i bebu se mogu unaprijed rješavati putem detaljnog praćenja razvoja bebe tijekom trudnoće. Ako je kod bebe potreban postupak koji ne uključuje kiruršku intervenciju nakon rođenja, taj postupak planira interventni kardiolog. Kada operacija postane nužna , kirurg koji obavlja operaciju na vrijeme biva obaviješten i planira se mjesto i način obavljanja samog postupka.„

Profesor Ersin Erek, specijalista za pedijatrijsku kardiovaskularnu kirurgiju u Acıbadem sveučilišnoj  bolnici Atakent, navodi da se većina beba koje se rode sa srčanom bolešću šalje kući sa svojim problemima prije nego što se njihovo stanje otkrije, jer izgledaju zdravo. Erek ističe da je test “pulsne oksimetrije” od osobite pomoći u otkrivanju problema. Ta metoda uključuje uporabu sredstva kojim se utvrđuje da li beba ima srčanu bolest tako što se mala elektroda priključi na prst na ruci ili nozi novorođenčeta.

Više informacija o temi možete pronaći putem linka:

https://www.acibademinternational.com/treatment/heart-care/pediatric-heart-diseases/

Zagreb: +385 99222 3320

international@acibadem.com

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search