"DRŽITE POD KONTROLOM SKOLIOZU KOD DJECE" - Acıbadem Healthcare Services (HR)
“DRŽITE POD KONTROLOM SKOLIOZU KOD DJECE”

“DRŽITE POD KONTROLOM SKOLIOZU KOD DJECE”

Emina Sandal kaže da joj je skolioza otkrivena kada je imala 24 godine

Popularna pjevačica, Emina Sandal sudjelovala je u petom po redu događaju “Lipanj, mjesec podizanja svijesti o skoliozi” koji je organiziran ove godine.

10 lipnja 2017. – Emina Sandal sudjelovala je na  svečanom otvaranju izložbe “Cvjetovi skolioze” na kojoj  je predstavljeno 15 djela umjetnika Ilkera Selimlera, koja je održana u Centru za zdravlje kralježnice Acibadem Maslak bolnice.

“Izložba je predivna, jako sam sretna i uzbuđena što prisustvujem otvaranju. Došla sam dati podršku, jer sam i sama patila od skolioze”, rekla je povodom otvaranja popularna pjevačica.

 Iskoristila je priliku da dobije informacije o skloiozi od prof. dr Ahmeta Alanaja, uglednog specijaliste za ortopedsku  i terapeutsku medicinu iz Centra za zdravlje kičme Acibadem Maslak bolnice. Naglasila je da posebno prati svoju djecu, i dodala da ih redovito vodi kod doktora na preglede. “Djecu treba voditi na redovne oftalmološke kontrole, kao i druge liječničke preglede,” kazala je Emina.

Upozorila je da bi roditelji trebali biti vrlo pažljivi kada je skolioza u pitanju i da je vrlo važno da djeca odlaze na kontrole između 12. i 14. godine života kako bi imala benefit od rane dijagnoze.

Emini je skolioza dijagnosticirana relativno kasno, u 24. godini. “Kada sam imala 24 godine, primjetila sam da mi je lijevo rame nešto niže od desnog, a povremeno sam imala i bolove. Dosta sam vježbala. Sport mi je vrlo važan. Posjetila sam doktora jer sam željela saznati što više o tim stvarima. Na pregledu su mi rekli da ne postoji lijek za stanje moje skolioze jer sam zakasnila”, ispričala je popularna pjevačica. Ističući da skolioza nije bolest već stanje, upozorila je da bi roditelji trebali pratiti razvoj djece kako bi bilo moguće na vrijeme uspostaviti dijagnozu.

Iako skoliozu nije na vrijeme primjetila i usprkos činjenici da su joj roditelji liječnici, Emina Sandal ističe da sada nema problema zbog skolioze. Otkrila sam da poteškoća neću imati ni u budućnosti jer imam blaži oblik deformacije, a dosta i vježbam, zaključila je Emina Sandal.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search