Doba radijacije u liječenju karcinoma pluća - Acıbadem Healthcare Services (HR)
Doba radijacije u liječenju karcinoma pluća

Doba radijacije u liječenju karcinoma pluća

Karcinom pluća je diljem svijeta prva bolest koja pada na pamet kada se spomene riječ „rak“. Kod ove bolesti, koja bilježi najviše stope smrtnosti, rana dijagnoza i učinkovito liječenje od presudnoga su značaja. Liječenje može podrazumijevati kirurgiju, kemoterapiju i radioterapiju.

Kod spomenutog stanja uklanja se plućni režanj s tumorom ili ako pacijent ne može na operaciju zbog plućne disfunkcije, drugih poremećaja koji prate rak ili rizične anestezije, primjenjuje se terapija zračenjem u tri do osam tretmana. Na kraju ove terapije, šansa za potpuno uklanjanje tumora, sprječavanje rasta tumora ili smanjivanje tumora prelazi 90%. To znači da radioterapija daje iznimno dobre rezultate, skoro kao operativni zahvat, koji predstavlja zlatni standard.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji u liječenju karcinoma pluća u bolnici Acıbadem Altunizade:

  • moguće je liječenje visokim dozama u samo jednom tretmanu,
  • neželjena djelovanja svedena su na minimum,
  • zdrava tkiva mogu se očuvati usprkos visokim dozama,
  • različiti tumori koji metastaziraju također se liječe.

Profesor Mehmet Ufuk Abacıoğlu, radiolog onkolog u bolnici Acıbadem Altunizade, navodi kako je radioterapija naročito korisna u ranim stadijima, kada tumor na pacijentovim plućima nije prevelik i nije proširen na medijastinalne limfne čvorove između dva plućna krila ili druge udaljene regije. On također navodi: „Kirurgija i stereotaktična radioterapija primjenjuju se sa sličnim ciljevima. Međutim, odluka o izboru metode liječenja određenog pacijenta treba biti donesena multidisciplinarnim pristupom.“

Metode liječenja raka pluća, koji se ubraja među najčešće oblike kancera, napreduju svakodnevnim tempom. Pomaci u oblasti radiološke onkologije posebice doprinose postizanju uspješnih rezultata kod uklanjanja tumora i produljenja života.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search