Dani srca u bolnici Acibadem II - Acıbadem Healthcare Services (HR)
Dani srca u bolnici Acibadem II

Dani srca u bolnici Acibadem II

Svake godine u svijetu se rađa više od milijun odojčadi s urođenim srčanim oboljenjima

Grupacija Acibadem je 23. studenog 2019. organizirala jednodnevni događaj u bolnici Acibadem Altunizade u Istanbulu, na temu Transpozicija velikih arterija: od odojčeta do odrasle dobi. Ovaj simpozij okupio je pedijatrijske kardiologe i kardiokirurge, koji su imali vanrednu priliku razmijeniti ideje i vizije, znanje i iskustvo, te izgraditi profesionalne odnose od velike vrijednosti. Gosti na simpoziju također su imali priliku obići bolnicu Acibadem Altunizade, koja pruža usluge na površini od 98.000 četvornih metara natkrivenog prostora, bolničke kapacitete od 350 ležaja, 18 operacionih sala i Odjelom za intenzivnu njegu kapaciteta od 75 ležaja. Bolnica Acibadem Altunizade sa svojom medicinskom tehnologijom, tehničkom infrastrukturom, ekspertima iz područja zdravstvene njege i njihovim multidisciplinarnim pristupom dom je nekoliko specijaliziranih centara, od neurokirurgije do ćelijskog liječenja i robotske kirurgije.

Kroz prezentacije, interaktivne individualne sesije i panel-diskusije, predavači iz Egipta, Bahreina i bolnice Acıbadem obradili su sve relevantne aspekte transpozicije velikih arterija, uključujući prenatalnu dijagnozu, neonatalno upravljanje, operativne mogućnosti, pridružene anomalije, ponovne operacije i ishode.

Tim za pedijatrijsku njegu srca bolnice Acibadem uključuje iskusne eksperte kroz multidisciplinarne pristupe i to u dječijoj kardiovaskularnoj kirurgiji, dječijoj kardiovaskularnoj anesteziji i intenzivnoj njezi, dječijoj kardiologiji, imaging srca (MRI/CT) i neonatologiji. Kumulativni broj pacijenata je 1.5000 u 30 godina, gdje je stopa uspjeha veća od 95%. Gotovo 5000 pacijenata bilo je iz Iraka, Libije, Egipta, Alžira, zemalja Balkana, Rumunjske, Azerbajdžana, Turkmenistana, Irana, Kazahstana i Uzbekistana. Međunarodni centar za usluge osmišljen je kao uslužni centar „sve na jednom mjestu”, koji prati svakog pacijenta od njegovog prvog zahtjeva do povratka u matičnu zemlju. Izuzetna briga o pacijentima ovdje se temelji na strogom i kontinuiranom fokusu na kliničku kvalitetu i sigurnost. Nakon operacije, djeca se primaju na Odjel intenzivne njege, opremljen najnovijim sustavima za nadgledanje i njegu od strane kirurga i veoma iskusnih specijalista i medicinskih sestara.

Svake godine, više od 600 pacijenata iz različitih dijelova svijeta, koji trebaju najsloženije operacije  urođenih bolesti srca, putuje u Tursku na liječenje i preferiraju Acibadem zdravstvenu grupaciju. Ova grupacija nudi vrhunske dijagnoze i mogućnosti liječenja za čitav spektar srčanih stanja. Radi se o najboljem privatnom kardiološkom centru za djecu u Turskoj, gdje sve vrste pedijatrijskih kardioloških operacija rade ugledni domaći i međunarodno priznati kardiohirurzi, koristeći najsuvremeniju tehnologiju u svijetu.

Operativni zahvati i postupci na srcu mogu pomoći oporavku više od 90% djece s dijagnosticiranom urođenom bolesti srca, ali za to je potrebna napredna tehnologija i napredna specijalizacija. Trećini odojčadi s takvom bolešću može biti indiciran operativni zahvat i liječenje odmah po porodu, u neonatalnom periodu (prvih 30 dana života).

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search