Bolnica koja ujedinjuje dvije strane metropole - Acıbadem Healthcare Services (HR)
Bolnica koja ujedinjuje dvije strane metropole

Bolnica koja ujedinjuje dvije strane metropole

Acibadem zdravstvena grupacija (Acıbadem Healthcare Group) od sada Vam je na usluzi i u svojoj 22. bolnici, koja se nalazi u dijelu četvrti Üsküdar pod imenom Altunizade. U pitanju je jedna od najstarijih i najnaseljenijih četvrti velike metropole Istanbula.

Površina od 98.000 četvornih metara unutarnjeg prostora

Bolnica Acıbadem Altunizade osmišljena je kao osvježenje četvrti Üsküdar, i to je prva „privatna bolnica“ s najvećim tlocrtom, 350 kreveta i ukupnom površinom od 98.000 četvornih metara. Nije to najveća takva ustanova samo u Istanbulu, nego  i u cijeloj Turskoj. Osim toga, bolnica raspolaže sa 75 kreveta za intenzivnu njegu, te parkiralištem za 550 vozila.

Medicinski odjeli

AcıbademAltunizade  u potpunosti je samostalna bolnica. Njezini brojni odjeli u svome radu koriste najnovije metode dijagnoze i liječenja: hitna služba, oralno i dentalno zdravlje, prehrana i dijetetika, liječenje boli, neurokirurgija, pedijatrija, pedijatrijska kirurgija šake, pedijatrijska urologija, pedijatrijska intenzivna njega, dermatologija, gastroenterologija, zarazne bolesti, fizioterapija i rehabilitacija, intervencijska radiografija, opća kirurgija, torakalna kirurgija, oftalmologija, unutarnja oboljenja, ginekološka onkologija, ginekologija i opstetricija, kardiovaskularna kirurgija, kirurgija raka, kardiologija, otorinolaringologija, nefrologija, ortopedija i traumatologija, radijacijska onkologija i intenzivna njega novorođenčadi, te centri za kontrolne preglede i pretilost.

Medicinske tehnologije

Suvremena oprema za dijagnostiku i liječenje u bolnici AcıbademAltunizade uključuje Intraoperativni 3 Tesla MRI, Force CT, Prism 3 Tesla MRI, robotičku angiografiju, Sliding CT, SPECT CT, Gamma Knife Icon, TrueBeam, TomoTherapy HDA i uređaje da Vinci.

Centri izvrsnosti

Centri izvrsnosti u bolnici AcıbademAltunizade objedinjuju mnoga područja medicine u odjelima kao što su onkologija, zdravlje dojki, robotička kirurgija, klinike za pretilost i zdravlje kičme. U tim se odjelima dijagnostici i liječenju pristupa multidisciplinarnim metodama.

Centar za onkologiju

Bolnica uključuje centar za liječenje raka prilagođen svim potrebama oboljelima od karcinoma. Svi onkološki tretmani u Centru se obavljaju koristeći najnovije metode i najsuvremenije tehnološke uređaje na području operativne, medicinske radijacijske onkologije. Centar je opremljen najmodernijim uređajima za radioterapiju svih tjelesnih tumora, kao što su TrueBeam i TomoTherapy HDA. Ovi uređaji mogu aplicirati tretman pomoću slike od 360 stupnjeva rotacije.

Specijalizirane usluge intenzivne njege

 Specijalizirane jedinice intenzivne njege raspolažu specijaliziranom infrastrukturom, modernom tehnologijom i ukupnim kapacitetom od 75 kreveta, a pokrivaju njegu novorođenčadi, djece, srčanu njegu, kardiovaskularnu kirurgiju i opću intenzivnu njegu. Jedinice uključuju i prostor za čekanje i informacije koje mogu koristiti obitelji pacijenata, sobe za učenje opremljene računalima i internetom. Povrh toga, jedinica za intenzivnu njegu novorođenčadi ima i sobu za edukaciju majki.

Sustav hibridne operacijske sale za tri jedinice

Bolnica AcıbademAltunizade raspolaže sustavom „hibridne operacijske sale“, koji uključuje tri dijagnostičke jedinice (3 Tesla MRI, 128-Slice CT te robotičku angiografiju) na jednom mjestu, pa je moguće istovremeno obavljati operacije u tri odvojene operacijske sale koristeći iste jedinice. Ovakav ustroj vodi kirurge kroz operaciju pomoću slika pacijenata tijekom neurokirurgijskih, kardiovaskularnih, ortopedskih i otorinolaringoloških (maksilofacijalnih) operativnih zahvata, i na taj način povećava uspješnost operacija.

Specijalizirana klinika za pedijatriju

Uz koncept posebno razvijen za djecu te stav prilagođen majkama i novorođenčadi, bolnica raspolaže sveobuhvatnom Pedijatrijskom klinikom te nudi usluge na gotovo isti način kao i specijalizirana pedijatrijska bolnica. Ulaz u Kliniku odvojen je od ostalih dijelova bolnice, a u Klinici su zasebne čekaonice za zdravu i bolesnu djecu. Pedijatrijska klinika raspolaže svim podspecijalnostima neophodnim za liječenje pedijatrijskih bolesti. Tu su i specijalizirani odjeli namijenjeni isključivo za liječenje djece: pedijatrijska otorinolaringološka poliklinika te centar za pedijatrijsku dentalnu medicinu. I u hitnoj službi bolnice AcıbademAltunizade nalazi se poseban prostor za preglede djece odvojen od prostora za odrasle.

Jedinice za preglede, dijagnostiku i liječenje – sve na istom katu

U brojnim centrima i poliklinikama ove bolnice sigurnost pacijenata je na prvom mjestu. Zato se pregledi, dijagnoza i liječenje planiraju i provode na istom katu. Na taj način pacijenti ne moraju puno hodati kroz bolnicu, pa se osjećaju ugodnije. Uostalom, na taj način svi štedimo na vremenu i dobivamo na efikasnosti.

Usluga asistencije

Usluga asistencije rezultat je integracije Beacon tehnologije u Acıbademovu aplikaciju za pametne telefone. Asistencija posjetitelje brzo i lako navodi do dijelova bolnice koje traže, i na taj im način štedi vrijeme. Svakog korisnika navodi se od ulaza u bolnicu do mjesta zakazanog pregleda, te mu se šalje sve potrebne podsjetnike.

Prodajno mjesto u bolnici

U bolnici se nalazi i trgovina darovima i knjigama, gdje pacijenti i njihovi obitelji mogu naći sve što im treba.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search