» Sve mjere zaštite od virusa COVID-19
Sve mjere zaštite od virusa COVID-19

Sve mjere zaštite od virusa COVID-19

Acibadem počinje s ponovnim prijamom pacijenata u Turskoj

Cijeli svijet mjesecima se nalazi u krizi uzrokovanoj širenjem virusa Covid-19. Mnoge zemlje, uključujući Tursku, uvele su potpunu ili djelomičnu zabranu kretanja te tako usporile širenje pandemije. Pod ovakvim uvjetima, Acıbadem Healthcare Group poduzima sve nužne mjere predostrožnosti te nastavlja pružati potporu svim svojim pacijentima.

Od 11. ožujka 2020. i prvog službeno registriranog slučaja infekcije koronavirusom u Turskoj, Acıbadem Healthcare Group aktivira sve mjere vezane uz upravljanje u kriznim situacijama. Izvršili smo reorganizaciju naših bolnica i zdravstvenih centara. Nakon ispunjavanja svih kriterija koje je Ministarstvo zdravstva propisalo, naše bolnice proglašene su za pandemijske bolnice što nam omogućava dijagnosticiranje te liječenje pacijenata zaraženih coronavirusom (Covid-19) uz obavljanje i drugih vrsta pretraga, dijagnosticiranja te liječenja. Osim općenite te medicinske stručnosti, osobito smo ponosni što možemo služiti svojemu narodu u ovako teškim vremenima.

Kontrola zaraze uz mjere sigurnosti u našim bolnicama uvijek su bile znatno iznad svjetskog prosjeka. Za potrebe pandemije Covid-19, ponovno smo izvršili provjeru svih mjera koje primjenjujemo uz stalne procjene koje obavlja naš Savjet za suzbijanje zaraze. Svi pacijenti za koje sumnjamo ili kod kojih ustvrdimo prisutnost virusa Covid-19 izoliraju se te zaprimaju u prijethodno organizirane odvojene zone. Medicinsko osoblje koje brine o pacijentima za koje  sumnjamo ili kod kojih ustvrdimo prisutnost virusa nije uključeno u slučajeve nezaraženih pacijenata te se time izbjegava unakrsna kontaminacija. Sva javna područja u bolnicama redovito se dezinficiraju, časopisi u čekaonama, klupe i stolice iz kafeterija sklonjene su a dozvoljena je prodaja isključivo upakovane hrane. Svi pacijenti za koje se sumnja ili koji su zaraženi virusom rabe specijalno označeni lift. S ciljem da spriječi širenje zaraze, kompletno medicinsko osoblje, lječnici, sestre te bolničko osoblje koji rade s pacijentima zaraženim virusom Covid-19, mogu se odmoriti u zasebnim prostorijama za odmor, odaberu li da ne odu svojim obiteljima.

Svi pacijenti koji imaju vrućicu ili koji kašlju mogu doći u posebno izolirane prostorije za hitne slučajeve. Medicinsko osoblje opremljeno je osobnom zaštitnom opremom a svi pacijenti dobivaju zaštitne maske u cilju sprječavanja unakrsne kontaminacije. Sve ordinacije i čekaone za pacijente koji nisu zaraženi virusom Covid-19 strogo su rezervirane i izolirane od prostorija za hitne slučajeve. Dodatno, o pacijentima u ovim prostorijama brinu medicinske ekipe posebno odabrane za rad na ovim odjelima. Svi onkološki i kronični pacijenti koji dolaze radi kontrolnih pretraga, mogu rabiti obilježene, odvojene ulaze u bolnice. U pratnji pacijenta može ići samo jedna osoba kojoj, skupa s pacijentom, tijekom svake posjete mjerimo tjelesnu temperaturu. Prije ikakve kirurške intervencije pacijenti se testiraju na Covid-19.

Kompletna medicinska oprema sterilizira se u Centralnom odjelu za sterilizaciju a operacione dvorane prije svake intervencije ponovno se dezinficiraju. Nakon operacije, pacijenti se transferiraju u jednokrevetne sobe radi postoperativnog oporavka.

Acıbadem Healthcare Group nastavlja s praćenjem svih preporučanih protokola propisanih od strane Svjetske zdravstvene organizacije te Ministarstva zdravstva Turske uz poštivanje prioritetnih potreba naših pacijenata. Ponosni smo što smo u mogućnosti nastaviti te osigurati medicinsku potporu svim našim pacijentima tijekom te nakon ove globalne situacije.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search