Cyberknife

//Cyberknife
Cyberknife 2017-10-03T16:50:42+00:00

cyberknife-radiation

Koje su prednosti CyberKnifea?

Bezbolan tretman

CyberKnife je bezbolan radiokirurški sustav.

 Bez nezgrapnih okvira

Ima sposobnost praćenja pokreta pacijenta tijekom zahvata, kao i uklanjanja boli i neugodnosti do kojih dolazi prilikom postavljanja metalnog okvira za glavu koji se koristi pri drugim stereotaktičnim tehnikama.

 Tretman cijelog tijela

Jedinstveni dizajn koji omogućava tretiranje tumora na bilo kojem mjestu u tijelu pruža potpuno novi pristup u radiokirurgiji. Ovaj oblik radioterapije moguće je primijeniti na plućima, jetri, bubrezima, kao i za tretiranje promjena na mozgu i kralježnici.

Liječenje izvan bolnice

Liječenje uz pomoć ovog sustava značajno smanjuje rizik od komplikacija i dugotrajnih oporavaka,  uobičajenih kod tradicionalne kirurgije. CyberKnife može obavljati i takozvanu frakcioniranu radioterapiju kod koje se ukupna doza zračenja dijeli na dvije do pet manjih doza i primjenjuje tijekom nekoliko dana. Ovo je posebno značajno za liječenje velikih tumora ili onih koji se nalaze u blizini osjetljivih područja, jer pruža zaštitu od radijacije tkivu koje se nalazi oko tretirane lezije. Po završetku liječenja, većina pacijenata vraća se kući i nastavlja svoje redovne svakodnevne aktivnosti.